De zaak evolueerde mee met de fiets.

In 1938 startte Louis Poleunis zijn fietsenzaak in de Lippenslaan te Knokke. Het waren moeilijke jaren door de gespannen economie. Als commandant van de Burgerwacht en luitenant van het geheim leger in Knokke werd hij genoodzaakt de zaak te sluiten tot na WO II. Na de oorlog werden de zaken hernomen.

Na jaren ervaring werd de winkel overgenomen door de tweede generatie. De kinderen veranderden de zaak en de naam. Cycles Rene Lampo zag het licht in 1968. De zaak bloeide dankzij een enorme inzet en wilskracht. In 1977 werd het gebouw aan de Lippenslaan afgebroken en verhuisde de zaak naar de Zoutelaan 21. De zaak evolueerde samen met de fiets. Van goedkoop transportmiddel veranderde het karakter van fiets naar ontspanning, sportief en gezond.

De modellen volgden elkaar op. Kleuren namen de plaats van het klassieke groen. Sinds 1 januari 1998 is de derde generatie van start gegaan. Onder de naam Cycles Van Dale – Lampo maken we er een eer van om de traditie voor vakbekwaamheid en kwaliteit verder te zetten. Sinds 10 juni 2005 is de zaak totaal vernieuwd en biedt de nieuwe winkel 600 vierkante meter fietsplezier. Ter gelegenheid van ons 75-jarig bestaan in 2013 gaan we terug naar onze roots en vormen we de naam om naar Cycles Lampo.

 

Het is sinds 2016 dat Véronique Lampo en Vincent Herbots samen de zaak uitbaten . Vincent is sinds 2005 werkzaam in de winkel en fietsen is nu eenmaal zijn passie. In 2018 bestond e winkel 80 jaar. Onze showroom werd compleet vernieuwd. Wij zijn helemaal klaar om de zaak verder te zetten tot ons 100-jarig bestaan met prachtige collecties en onze befaamde kennis en service.
Cycles Lampo doet daarom enkele speciale acties… Stay tuned!