Een Verhaal van Passie en Evolutie: Cycles Lampo door de Generaties Heen

Cycles Lampo, opgericht door Louis Poleunis in 1938 aan de Lippenslaan te Knokke, heeft door de turbulente economische tijden moeilijke periodes gekend. Als commandant van de Burgerwacht en luitenant van het geheime leger in Knokke, werd hij gedwongen de zaak te sluiten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd de activiteit hervat en uiteindelijk overgenomen door de tweede generatie. De kinderen transformeerden de zaak en de naam, en zo ontstond Cycles Rene Lampo in 1968. Dankzij hun immense inzet en vastberadenheid begon de zaak te bloeien.

In 1978 werd het gebouw aan de Lippenslaan gesloopt en verhuisde de winkel naar Zoutelaan 21, waar de zaak zich ontwikkelde in lijn met de veranderende rol van fietsen. Van een eenvoudig vervoersmiddel transformeerde de fiets tot een symbool van ontspanning, sport en gezondheid. Modellen veranderden voortdurend en kleuren vervingen het traditionele groen. René en Gigi Lampo waren 30 jaar lang het gezicht van de zaak, waar ze hun vak met liefde uitoefenden.

In 1998 brak er een nieuwe generatie aan, de derde, met Véronique Lampo. Met respect voor de waarden die ze van haar grootvader en vader had geërfd, begon Véronique aan haar nieuwe carrière. Haar vader René bleef haar assisteren.

In 2005 werd het gebouw opnieuw gesloopt en na een korte tussenstop in de Pierslaan keerde Cycles Lampo terug naar Zoutelaan 21. Groter, beter en met een geheel nieuw concept. Wat een evolutie!

Inmiddels bestaat de winkel al 85 jaar. In 2023 staat de e-bike meer dan ooit centraal. Europese merken zoals Trek, Kettler, Stromer, Advanced en de Zoute Cruiser bieden een uitgebreid assortiment e-bikes aan. Natuurlijk blijven we ook stadsfietsen, kinderfietsen en sportfietsen aanbieden op onze vernieuwde eerste verdieping. Een breed scala aan accessoires en uitstekende klantenservice maken ons aanbod compleet.

Bij Cycles Lampo streven we ernaar om elke dag met enthousiasme en passie voor ons vak klaar te staan voor onze klanten. Onder leiding van Véronique verwelkomt een hecht team u met een glimlach. Onze winkel heeft onlangs een nieuwe uitstraling gekregen.

Sinds 2023 is ook de vierde generatie actief. Maxime is de neef van Véronique Lampo en uiteraard de kleinzoon van René Lampo. Hij heeft de intentie om de tradities voort te zetten en veel te leren om zo optimaal bij te dragen aan het familiebedrijf.

Samen op weg naar 100 jaar Cycles Lampo. Uw vertrouwde familiezaak voor alles op het gebied van fietsen!